środa, 6 stycznia 2016

Aromatyczna pasta do kanapek z łososiem

Zima zaczyna pokazywać  na co ją stać. Mrozy na szczęście zelżały  oraz co ranek wita nas coraz większa warstwa białego puchu. Świat za oknem stał się puszysto biały. Ptaki  coraz częściej wracają do znanych im jadłodajni. W taki oto sposób nasze wszędobylskie kocury znikają z domu  i okupują wszystkie dostępne w domu okna z widokiem na ich prywatny national geographic ;).
     Na taki śnieżny poranek proponuję pastę , która zaopatrzy nas w energię  co najmniej do obiadu oraz  da nam rozkoszować się urozmaiconymi  smakami.

Potrzebujemy:

1 kostkę sera białego półtłustego
2 ugotowane jajka
100 g łososia
1 pęczek szczypiorku
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz
pieczywo

Biały ser rozkruszamy widelcem w  miseczce. Dodajemy do niego drobno posiekanego łososia, jajko oraz szczypiorek. Wszystko mieszamy razem z jogurtem naturalnym oraz przyprawiamy  solą i pieprzem. Pasta doskonale sprawdza się  jako dodatek do bułek lub chleba . Jednak wspaniale smakuje również jako nadzienie do pieczonych ziemniaków.

Polecam.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz