czwartek, 28 stycznia 2016

Gruszkowe procenty

Nie ma wątpliwości jest to deser dla pełnoletnich.Chrupiące cząstki nasączone alkoholem  idealnie pasują do paru partyjek chińczyka w miłym towarzystwie   W sam raz na karnawałowy weekend.

Potrzebujemy :


2 twarde gruszki
3 łyżki dobrej wódki
1/2 tabliczki gorzkie czekolady
1/2 świeżej papryczki chili


Gruszki obieramy  i dzielimy na ćwiartki, wykrawamy gniazda  nasienne. Zalewamy  alkoholem  i odstawiamy na  2 godziny  aby owoce  nasiąkły .
Po 2 godzinach rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej  i dodajemy chili. Układamy gruszki na talerzu i polewamy rozpuszczoną czekoladą . Podajemy  kiedy czekolada zrobi się ponownie twarda i krucha.
Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz