niedziela, 14 lipca 2013

Pstrąg z warzywami

Tak bardzo lubiony przez nas  pstrąg pieczony z warzywami. Potrawa bardzo prosta do zrobienia i zarazem bardzo lekka. Mój najlepszy sposób na przyrządzenie ryby. Do tego przepisu oprócz pstraga mozemy wykorzystać świeżą makrelę, która po prostu rozpływa się w ustach.

Składniki na 2 osoby:

2 wypatroszone  świeże pstrągi
2 marchewki
1 pietruszka
koperek
kawałek pora
masło
sól, pieprz i cytryna

Pstrągi czyścimy układamy w folii aluminiowej. Marchew, pietruszkę i pora kroimy w słupki. Warzywa oraz koperek układamy wewnątrz pstrąga. Między warzywa układamy kawałki masła , i przyprawiamy solą i pieprzem  lub pieprzem cytrynowym. na pstrąga układamy plasterki cytryny i całość zawijamy szczelnie w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku ok 25 minut lub na grillu jakieś  45 minut co jakiś czas obracając.

Przepis bardzo prosty i sprawdzony. Dla amatorów ryb i nie tylko

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz