Tak bardzo lubiony przez nas pstrąg pieczony z warzywami. Potrawa bardzo prosta do zrobienia i zarazem bardzo lekka. Mój najlepszy sposób na przyrządzenie ryby. Do tego przepisu oprócz pstraga mozemy wykorzystać świeżą makrelę, która po prostu rozpływa się w ustach.
Składniki na 2 osoby:
2 wypatroszone świeże pstrągi
2 marchewki
1 pietruszka
koperek
kawałek pora
masło
sól, pieprz i cytryna
Pstrągi czyścimy układamy w folii aluminiowej. Marchew, pietruszkę i pora kroimy w słupki. Warzywa oraz koperek układamy wewnątrz pstrąga. Między warzywa układamy kawałki masła , i przyprawiamy solą i pieprzem lub pieprzem cytrynowym. na pstrąga układamy plasterki cytryny i całość zawijamy szczelnie w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku ok 25 minut lub na grillu jakieś 45 minut co jakiś czas obracając.
Przepis bardzo prosty i sprawdzony. Dla amatorów ryb i nie tylko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz