piątek, 19 lipca 2013

zapiekanka warzywna

Jako, że nie dysponowałam dużą ilością czasu zrobiłam lubianą przez nas zapiekankę warzywną. Połączenie młodych ziemniaków, cukinii, papryki posiekanej cebuli oraz pieczarek ze świeżą bazylią pomidorkami i oregano odkrywa nowy wymiar smaków. Całość połączona z dipem jogurtowym z czosnkiem emanuje lekkością i świeżością lata.


Składniki:
4 młode ziemniaki
1 cukinia pokrojona w kostkę
 1 cebula
1/2 papryki
 Pieczarki
5 pomidorków cherry
 Bazylia, oregano
 Sól różowa
Przyprawa z czosnkiem i peperoncino


 Wszystkie rozdrobnione warzywa wrzucamy do rozgrzanego żeliwnego woka z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Wok daje możliwość regulowania stopnia podsmażenia warzyw, dlatego jest stworzony do warzywnych zapiekanek. Warzywa pieczemy ok 25 minut następnie przyprawiamy i pałaszujemy.

Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz