Potrzebujemy :
kurczaka pokrojonego w kawałki
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki miodu
1 łyżka węgierskiej pasty paprykowej
2 ząbki zmiażdżonego czosnku
Odrobina świeżego imbiru.
Oliwę, miód, pastę paprykową i resztę składników ucieramy razem w moździerzu. Kurczaka nacieramy powstałą pastą i zamykamy na kilka godzin w pojemniku próżniowym.
Po zamarynowaniu wkładamy mięso do piekarnika i pieczemy przez 45 min w temperaturze 175 stopni.
Dzięki marynowaniu w próżni mięso jest soczyste i pełne smaku.
Jako dodatek do mięsa zaserwowałam lekko pikantny kuskus z dodatkiem oliwy z oliwek.
Smacznego
wtorek, 11 czerwca 2013
Kurczak w marynacie miodowo- paprykowej
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz