niedziela, 24 listopada 2013

Buraczki glazurowane z cynamonem

Ostatnio mój Małżonek zaskoczył mnie przygotowując przepyszne buraczki , które mogłabym jeść co dzień. Smak buraczków połączony z aromatem miodu oraz cynamonu idealnie współgra z octem balsamicznym.

Potrzebujemy:

0,5 kg ugotowanych buraków
2 łyżki miodu
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka skórki z cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka cynamonu
sol i pieprz

Ugotowane i obrane ze skórki buraczki kroimy w plastry lub słupki . Buraczki wrzucamy na patelnię ,na której roztopiliśmy miód, i glazurujemy przez ok 5 minut . W międzyczasie dodajemy sok wyciśnięty z 1 cytryny, startą skórkę , ocet balsamiczny i cynamon,sól i pieprz do smaku.

Warte spróbowania . Polecam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz