niedziela, 10 listopada 2013

Spaghetti z małżami

W naszej kuchni w ostatnim czasie dominują dania , których inspiracją jest zdrowa kuchnia. Jednak stałe miejsce zajmują u nas dania kuchni włoskiej , czyli po prostu spaghetti. Bardzo niewiele czasu zajęło mi przygotowanie spaghetti z małżami, pomidorami i pietruszką. Potrzebujemy: 250 g mrożonych małży 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 2 pomidory natka pietruszki sól. pieprz, sórka z cytryny Na oliwie podsmażamy czosnek i dodajemy małże. Kroimy pomidory w kostkę i dodajemy do małży, smażymy ok 5 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz skórką z cytryny. Po 5 minutach otrzymujemy pyszny sos z małżami gotowy do podania razem z makaronem. Całość dekorujemy natką pietruszki oraz łupanym parmezanem . Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz