środa, 13 listopada 2013
Pyszne ciasteczka z ziołami
Najświeższy przepis od moich obydwu mam , jedna pierwsza zrobiła takie pyszności a druga udoskonaliła czasy pieczenia. Potrzebujemy: 1 kg mąki 400 ml wina białego 1 szkl oleju szczypta soli 20 g kopru, maku lub kminku w zależności od upodobań Mąkę mieszamy z solą i ziarnami przypraw oraz zagniatamy z olejem i winem. Wałkujemy na placki o grubości 1-2 mm, im cieńsze tym lepsze. Przy pomocy radełka tniemy na prostokąty lub trójkąty zgodnie z upodobaniami. Wrzucamy do gotującej się wody na 3 minuty, następnie tak zaparzone ciasteczka wykładamy na blachę i pieczemy w piekarniku przez 30 min w 150 stopniach. Bardzo smaczna przekąska.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz