Moje pierwsze spotkanie z łososiem było bardzo rozczarowujące. Było to bardzo dawno temu, a łosoś był niemiłosiernie suchy po prostu wiór. Do tej pory za każdym razem kiedy jem łososia zastanawiam się jak można było go tak wysuszyć. I takie przemyślenia dominowały również i tym razem, dlatego podam wam przepis dzięki, któremu łosoś będzie jędrny i soczysty.
Potrzebujemy:
2 dzwonka z łososia
Startą skórkę z połowy cytryny
Sól i pieprz cytrynowy
2 łyżki oliwy z oliwek
Oliwę wlewamy do miseczki, dodajemy skórkę z cytryny i pieprz i mieszamy. Smarujemy powstałą zawiesiną dzwonka z łososia i odstawiamy na 15 minut. Łosoś potrzebuje trochę czasu dla siebie;). Następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię grillową i grillujemy 2 minuty z każdej strony. Idealny z sałatą lodową, gotowanymi warzywami lub sam.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz